چشم و بینایی

وبلاگ تخصصی اطلاع رسانی در مورد مسائل و مشکلات بینایی وچشم

چشم و بینایی

وبلاگ تخصصی اطلاع رسانی در مورد مسائل و مشکلات بینایی وچشم

پرسش های متداول بیماران

پاسخ به سوالات رایج در مطب های بینایی سنجی و چشم پزشکی

1- آیا میتوان آب مروارید را با دارو درمان کرد

خیر تنها راه درمان آب مروارید در حال حاضر عمل جراحی میباشد که این عمل باید تحت بیهوشی کامل و در بیمارستان یا مراکز جراحی محدود انجام شود .و فقط در مواردی که شخص دچار بیماریهایی نظیر دیابت و فشار خون بالا باشد و یا دچار بیماریهای قلبی باشد باید با نظر پزشک مربوطه و با انجام مشاوره با متخصصین مربوطه از بیهوشی موضعی استفاده نمود البته به تازگی یک پزشک محقق مصری مدعی شده است که با سنتز موادی از عرق بدن و استفاده از آن در ساخت یک قطره چشمی میتوان بدون انجام عمل جراحی و با این دارو اب مروارید را درمان نمود ولی تا کنون این دارو در جایی دیده نشده است . و یا استفاده از ان در جایی گزلرش نشده است .

2- آیا میتوان آب مروارید را بدون عمل جراحی و با لیزر درمان نمود

خیر اب مروارید را نمیتوان با لیزر درمان نمود .منتهی در سالهای اخیر با پیدایش روشهای نوین در انجام جراحی اب مروارید مانند روش فیکو که نسبت به روشهای قبلی بهتر و کم عوارض تر است ونیازی به استفاده از بخیه نمیباشد همکاران جراح گاهی اوقات برای توجیه و تفسیر این روش از الفاظ آسانتر مانند لیزر استفاده میکنند ولی در حقیقت استفاده از لیزر در جراحی آب مروارید کاربردی ندارد .

3- آیا خوردن آب هویج و ویتامین A در بهبود نمره عینک موثر است :: خیر خوردن آب هویج و استفاده از ویتامین A یا غذاهای حاوی ویتامین A اثری در بهبودی ضعیفی چشم ندارد زیرا ضعیفی های چشم معمولا ارثی هستند و تغییر در ضعیفی ونمره چشم در سنین زیر 18 سال بستگی به وضعیت رشد در این سنین دارد که معمولا در اثر رشد جسمانی در این سنین نمره چشم هم تا حدودی تغییر میکند و کسی که دچار ضعیفی چشم هست باید حتما از عینک یا لنز استفاده نماید و نمیتوان با خوردن آب هویج و ویتامین A نمره چشم را اصلاح نمود .

4- آیا استفاده مرتب از عینک باعث میشود نمره عینک به مرور برطرف شود یا چشم ضعیف تر نشود :: خیر استفاده مرتب از عینک ربطی به اینکه نمره چشم در اثر استفاده مرتب از عینک به مرور بهتر شود یا اینکه چشم ضعیف تر نشود ندارد بلکه این مسئله به سن و رشد جسمانی مربوط است و استفاده از عینک فقط باعث تمیز و شفاف دیدن میشود. یعنی اگر قرار باشد نمره چشم بهتر یا بدتر شور میشود چه از عینک استفاده کنیم چه نکنیم . (ذکر این نکته ضروری است این مسئله شامل کودکانی که تنبلی چشم دارند نمیشود و آنها باید بر طبق توصیه پزشک خود به طور مرتب از عینک استفاده نمایند و در صورت لزوم سایر توصیه های دیگر را نیز به دقت عمل نمایند . )

5- آیا تماشای تلویزیون از نزدیک یا کار با کامپیوتر باعث ضعیفی چشم میشود

خیر تماشای تلویزیون از نزدیک و کار با کامپیوتر باعث ضعیفی چشم نمیشود .فقط کاهی اوقات ممکن است در اثر تماشای زیاد تلویزیون به خصوص از فاصله نزدیک و یا کار زیاد با کامپیوتر چشم ها دچار خستگی و یا سوزش شوند .به خصوص در افرادی که مقدار کمی ضعیفی دارند و از عینک هم استفاده نمیکنند این مسئله بیشتر دیده میشود .

6- آیا استفاده مداوم از عینک باعث ایجاد گودی یا سیاه شدن زیر چشم میشود

خیر گودی یا سیاهی زیر چشم ربطی به استفاده مرتب از عینک ندارد و این مسئله بیشتر جنبه تلقینی دارد ولی گاهی اوقات هم ممکن است در بعضی از افراد که دچار بیماریهای کلیوی ویا بعضی از موارد کم خونی یا بیماریهای غدد مانند کم کاری یا پر کاری تیرویید باشند دیده شود .در هر صورت این مسئله ربطی به استفاده یا عدم استفاده از عینک ندارد .

7- آیا راهی برای پیشگیری از ضعیفی چشم وجود دارد .

خیر ضعیفی های چشم معمولا ارثی هستند و راهی برای پیشگیری از ضعیف شدن چشم وجود ندارد . البته گاهی اوقات ممکن ضعیفی های چشم جنبه ارثی نداشته باشند .مثلا در افرادی که دارای دیابت هستند یا در اثر ضربه یا در اثر ناخنک و یا در اثر انجام بعضی از جراحی ها مانند آب مروارید یا جراحیهای قرنیه ممکن است درجاتی از ضعیفی چشم دیده شود

8- بهترین سن برای انجام معاینه چشم در بچه ها چه سنی میباشد .

در صورتی که کودک از نظرانحراف و افتادگی پلک و به طور کلی از نظر ظاهر چشم مشکلی نداشته باشد و در انجام کارهای روزمره دچار مشکل بینایی نباشد بهترین سن معاینه جهت اطمینان از سلامت بینایی سن 4 تا 7 سالگی میباشد .به خاطر اینکه شیوع تنبلی چشم در این سنین زیاد است و در صورت عدم درمان به موقع در این سنین بینایی کودک دچار صدمات جبران ناپذیری میشود . بنابراین معاینه همه کودکان از سن 4 تا 9 سالگی و حداقل سالی یکبار معاینه تو صیه میشود
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد